zaterdag 26 september 2015

Hoe plaats je 4K videos van je iPhone 6s op YouTube in 4K resolutie?

Gisteren heb ik mijn nieuwe iPhone 6s Plus gekocht bij de Apple Store in Oberhausen. Eén van de nieuwe mogelijkheden is het opnemen van video in 4K resolutie. Uiteraard direct even een proefje gedaan en het ziet er inderdaad schitterend uit, beter dan mijn "oude" 6 Plus.

Vervolgens wou ik de video graag op YouTube zetten maar dat lukte niet. Mijn eerste poging was "delen naar" YouTube vanuit Foto's, dat resulteerde in 1080p maximaal. De tweede poging was een upload vanuit de YouTube app en ook dat resulteerde in 1080p maximaal. En het moest kunnen want ik zag op YouTube al wat demo's van andere vloggers.

En na even creatief nadenken kwam ik tot de oplossing:
1) in de Foto's app op mijn MacBook selecteerde ik de betreffende video
2) via Archief > Exporteer > Exporteer ongewijzigd origineel... sloeg ik de betreffende video op in mijn standaard Films map


3) via de webbrowser ging ik naar www.youtube.com en daar uploadde ik de video file

Na de upload moet je nog wel nog even wat geduld hebben, YouTube verwerkt de video dan. De video is eerst beschikbaar in lage resolutie en naar mate de tijd vordert worden er steeds hogere resoluties aan toegevoegd.

Ik vermoed dat de "Delen naar" functie en de YouTube app binnenkort nog wel zullen worden geüpdate zodat deze work around niet meer nodig zal zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten